Erasmus +

eBook s mini-projekatima, učeničkim pokusima i istraživanjima


Školske godine 2017./18. naša se škola uključila u svoj prvi Erasmus+ KA2 projekt naziva Discovering Science and Math through cooking (STEMcooking). Cilj projekta bio je poboljšati znanja i vještine učenika u STEM području te ojačati zanimanje učenika za STEM koristeći situacije s kojima se učenici susreću u vlastitom kućanstvu.

Tijekom dvije školske godine trajanja projekta…

23.5.2020.

Završni sastanak projekta STEMcooking u Plasenciji u Španjolskoj


U sklopu Erasmus+ projekta Discovering Science and Math through cooking (STEMcooking) održan je završni sastanak nastavnika u razdoblju od 26. do 28.6.2019. u Plasenciji u Španjolskoj.

Na sastanku su sudjelovali nastavnici, predstavnici partnerskih škola (Irske, Francuske, Španjolske i Hrvatske), a u ime II. gimnazije profesorice Adriana Ivandić i Ivana Fundurulić.

Na sastanku su dogovorena završna…

23.5.2020.

Završni sastanak Erasmus+ projekta


Završni sastanak za roditelje i učenike sudionike Erasmus+ projekta Discovering Science and Math through cooking održan je 16. svibnja 2019. godine. Roditeljima su predstavljene sve aktivnosti koje su provedene tijekom dvije godine.

Nazočni roditelji su izrazili zahvalnost svima koji su sudjelovali u provedbi projekta. Naglasili su da su takvi projekti izvrsna prilika za djecu da…

23.5.2020.

Četvrta mobilnost učenika u Španjolskoj u sklopu Erasmus+ projekta


U sklopu Erasmus+ projekta „Discovering Science and Math through cooking“ održana je i posljednja, četvrta mobilnost učenika u Španjolskoj u razdoblju od 29. travnja do 3. svibnja 2019. Na posljednjoj mobilnosti sudjelovalo je šest učenica naše škole u pratnji profesorica Fundurulić, Ivandić i Velički. Tijekom mobilnosti sudionici su imali priliku sudjelovati na festivalu znanosti F-STEAM…

23.5.2020.

Međunarodni festival znanosti F-STEAM


Profesorice Fundurulić i Ivandić će s radionicom STEMcooking glowing food sudjelovati na međunarodnom festivalu znanosti F-STEAM koji će se održavati u Plasenci u Španjolskoj u razdoblju od 30. travnja do 2. svibnja 2019.

Detaljan program ovog festivala možete pronaći na linku i na službenoj web stranici.…

23.5.2020.

Festival znanosti


Učenice K. Križan i H. Jurić Fot, sudionice projekta Discovering Science and Math through cooking, sudjelovale su na Festivalu znanosti s radionicom STEMcooking glowing food pod mentorstvom profesorica Ivandić i Fundurulić.

Sudionici su imali prilike pripremati bezalkoholne koktele, namaze i kokice koje svijetle pod UV lampom. Kako je to izgledalo na radionici pogledajte na fotografijama.…

23.5.2020.

Francuska mobilnost


U sklopu Erasmus+ projekta „Discovering Science and Math through cooking“ održana je treća mobilnost učenika u Francuskoj u razdoblju od 7. do 14. listopada 2018. Na trećoj mobilnosti sudjelovalo je sedam učenica naše škole u pratnji profesorica Blagović, Fundurulić i Velički. U ovoj mobilnosti osim naših učenika sudjelovalo je još 7 učenika iz Španjolske i…

23.5.2020.

Erasmus + projekt STEM cooking: Mobilnost u Hrvatskoj


U sklopu Erasmus+ projekta „Discovering Science and Math through cooking“ konačno je došao red i na Hrvatsku kao domaćina mobilnosti.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji.

U razdoblju od 15.4. do 21.4.2018. učenike iz Irske, Španjolske i Francuske ugostilo je 18 učenika naše škole. U mobilnosti je sudjelovalo i po dvoje profesora iz partnerskih zemalja te naše…

Autor: Lucija Marušić, 3.b

23.5.2020.

Radionica STEMcooking MakeyMakey Lab na Festivalu znanosti


Na ovogodišnjem Festivalu znanosti sudjelovat će i učenici sudionici projekta Discovering Science and Math through cooking. Tim od 6 učenika iz sve četiri zemlje vodit će u sklopu Festivala znanosti radionicu STEMcooking MakeyMakey Lab kroz koju će se sudionici upoznati s načinom rada jednostavnog, ali interesantnog uređaja još nepoznatog na našem području.

Makey Makey je…

23.5.2020.

Posjet učenika i profesora iz partnerskih zemalja u sklopu Erasmus+ projekta


Erasmus + projekt Discovering Science and Math through cooking u razdoblju od 15. 4. do 21. 4. 2018. proći će kroz za nas najzahtjevniju, ali i najzanimljiviju fazu. Naime, u tom razdoblju našu školu posjetit će učenici i profesori iz partnerskih zemalja.

Na ovoj mobilnosti sudjelovat će 24 učenika naše škole u pratnji profesorica Ivandić,…

23.5.2020.