Kreativno-Edukativni Eko-Lab


3.6.2024.

Dana 29. svibnja 2024., održana su predavanja i edukativne radionice za učenike uključene u Erasmus projekt "Act eco-locally to change into eco-globally" i izvannastavnu aktivnost "Od sjemenke do ulja: zasadi-obradi i edukaciju odradi." Program je započeo predstavljanjem KA1 projekta i mindfulness vježbom koju je vodila Iva Karačić. Uslijedilo je predstavljanje KA2 projekta i dosad provedenih aktivnosti od strane koordinatorice Adriane Ivandić. Učenici koji su se vratili iz Turske podijelili su svoja iskustva stečena tijekom mobilnosti, a učenici edukatori predstavili su izvannastavnu aktivnost.

Nakon uvodnih predavanja, učenici su podijeljeni u skupine unutar kojih su sudjelovali u nekoliko radionica sa specifičnim zadatcima. Radionice su uključivale niz aktivnosti usmjerenih na praktično obrazovanje učenika i osvještavanje o ponovnoj uporabi otpadnog materijala.

Filtriranjem otpadnog ulja dobili su sirovinu za proizvodnju mirisnih svijeća. U njih su dodavali prirodna bojila i eterična ulja. Osim navedenog, sudjelovali su i u cijelom procesu dobivanja eteričnih ulja – od obrade biljnog materijala do destilacije.

Svoju kreativnost pokazali su na radionicama izrade modela za nastavu i redizajnirane odjeće te izradi različitih digitalnih edukativnih materijala. Neki od njih okušali su se i u izradi poslovnog plana.

Na kraju, svaka je skupina predstavila dobivene rezultate ostalim učenicima. Provedena evaluacija pokazala je da su sve radionice pružile priliku za praktičnu primjenu znanja i vještina, te promicale timski rad i kreativnost.

3.6.2024.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834