Knjižnica

Knjižničarka: KATARINA MUDROVČIĆ HADROVIĆ, prof.

Radno vrijeme knjižnice:
Ujutro 8-14
Popodne 14-19

Virtualna knjižnica


O KNJIŽNICI

Knjižnica II. gimnazije nalazi se na 1. katu, na kraju desnog hodnika. Radno vrijeme knjižnice je ujutro od 8 do 14 sati, a popodne od 14 do 19 sati. Knjižnicu vodi prof. Katarina Mudrovčić Hadrović. U knjižnici i čitaonici možete posuđivati knjige, časopise i ostalu građu, koristiti referentnu zbirku (rječnike, enciklopedije), pisati zadaće, referate, uključiti se u kulturna događanja koja se održavaju u knjižnici.

IZ PRAVILNIKA

Vrijeme trajanja posudbe je 21 dan. Knjige se posuđuju uz predočenje članske iskaznice koja vrijedi sve četiri godine školovanja. Odjednom se mogu posuditi najviše 3 knjige. U slučaju gubitka ili oštećenja knjige, knjigu treba nadoknaditi istom knjigom ili drugom knjigom koja je potrebna knjižnici. Posuđene knjige mogu se zadržati za vrijeme zimskih i proljetnih praznika. Prije završetka školske godine obavezno je vratiti sve posuđeno iz školske knjižnice.

ZA RAZMIŠLJANJE

ČEMU ČITATI?!

…Književnost od nas ne traži ništa osim strpljenja, jer kako ćemo znati što zapravo želimo, ako u mašti ne vidimo što bi nam se sve moglo dogoditi, kako da znamo tko smo zapravo, ako nema likova i sudbina s kojima bismo se mogli uspoređivati, kako da znamo što je za nas pravi život, ako u mašti ne možemo proživjeti stotine mogućih života?...

književni teoretičar, professor emeritus Filozofskog fakulteta i akademik, Milivoj Solar