Opća zagrebačka gimnazija u Križanićevoj

Mnoga osvojena mjesta na natjecanjima, odlični upisi u prve razrede te priznanja zagrebačkih fakulteta našim učenicima sami govore o školovanju u II. gimnaziji u Zagrebu.


Druga gimnazija je opća gimnazija koja se nalazi u Zagrebu u Križanićevoj ulici broj 4. Tijekom povijesti  mnogo je puta  mijenjala mjesta prebivališta. Na današnjoj adresi  nalazi se 70 godina.

Ciljevi i zadaci nastavnog programa baziraju se na poučavanju i odgajanju učenika kroz četverogodišnje školovanje te brizi nastavnika za svakog učenika kako bi zajedničkim trudom oformili uspješne i kvalitetne mlade ljude.

Završetkom školovanja učenici imaju odlične perspektive za nastavak školovanja na svim sveučilištima kako u Hrvatskoj tako i u EU i ostatku svijeta. Polaznici gimnazije postižu vrhunske rezultate na svim nivoima natjecanja različitih grupa predmeta. Vrlo je visoka ocjena prolaznosti razreda koja proizlazi iz ozbiljnog i predanog rada učenika i visokog stupnja profesionalnosti gimnazijskih profesora. No, škola se može pohvaliti i osebujnim pristupom učenicima, pa se tako kreativno uči, ali i zabavlja kroz posjete kulturno javnim ustanovama, na izletima, radionicama s određenom tematikom; osim toga nude se mogućnosti uključivanja u mnoge slobodne i športske aktivnosti, učenje dodatnih stranih jezika (mađarski, japanski).

Škola se aktivno uključuje sudjelovanjem svih učenika, profesora i ravnatelja u mnoge humanitarne akcije. U II. gimnaziji redovito se uči, poštuje se red i teži se kvaliteti, u njoj postoji uvažavanje i suradnja  učenika i profesora, pa se do završne svjedodžbe dolazi marljivim radom,  ali i  empatijom  profesora koji razumiju svoje učenike u najburnijoj fazi njihovog odrastanja.