Debatni klub "Bušmani"

Bušmani održali prezentacijsku debatu u XII. gimnaziji


Učenici debatnog kluba Bušmani 17. studenog 2022. godine održali se prezentacijsku debatu u XII. gimnaziji na tezu: "Maloljetnici ne bi trebali biti influenceri".

Nakon debate sudjelovali su i na radionici koja se bavila utjecajem društvenih mreža na mlade, zajedno s učenicima koji pohađaju građanski odgoj i obrazovanje te debatu u XII. gimnaziji. Naši debatanti bili…

25.11.2022.

Bušmani na turniru Newb Open za debatante početnike


Debatanti Bušmana su sudjelovali na turniru za početnike u debati Newb Open te ostvarili velike uspjehe! Turnir se održao u X.gimnaziji 12. i 13.studenog, a na tezu Online streaming servisi donose više štete nego koristi. Nela Damić je osvojila prvo, Laura Osredečki drugo, Karlo Majstorović četvrto a Bruno Grbac šesto govorničko mjesto! Na turniru je…

14.11.2022.

Bušmani na Svjetskom danu štednje Hrvatske udruge banaka


Dana 28. listopada 2022. članovi debatnog kluba Bušmani Marea Vodopija i Bruno Grbac su debatirali na javnoj debati pod nazivom „Što je bolje za mlade: ulaganje u sadašnjost ili budućnost?“ u suradnji s Hrvatskom udrugom banaka uoči Svjetskog dana štednje (31.11.)

Javna debata se održala u Hrvatskom novinarskom domu te su učenici raspravljali o štednji,…

8.11.2022.

Članovi debatnog kluba Bušmani na konferenciji Obrazovanje na prekretnici


Portal srednja.hr održao je svoju drugu obrazovnu konferenciju. Ove se godine održala pod nazivom Obrazovanje na prekretnici, a kroz četiri predavanja i sedam panela govorilo se o aktualnim temama i izazovima obrazovnog sektora. Na panelu ‘Zašto se (ne)voli tjelesni u školama?’ sudjelovao je i debatant Bušmana Antonio Vrabec. Govorilo se o svrsi nastave tjelesnog, zašto…

8.11.2022.

Bušmani na konferenciji Europskog parlamenta o mladima


Članovi debatnog kluba Bušmani su u petak, 7.listopada sudjelovali na konferenciji u sklopu koje su održane panel rasprave u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske. U partnerstvu s veleposlanstvima Češke i Francuske, organizirana je međunarodna konferencija posvećena ulozi mladih i EU politici proširenja.

Radni jezik konferencije bio je engleski, a okosnica…

7.11.2022.

Debatni klub Bušmani na Festivalu prava djece


 

Članovi debatnog kluba Bušmani Jura Šimunović, Antonio Vrabec, Marea Vodopija, Dora Leščić, Klaudija Cvitić, Lucia Bajakić, Korina Šibalić te Una Kozina su sudjelovali na okruglom stolu Festivalski forum, u sklopu Europske godine mladih. Forum je jedna od aktivnosti ovogodišnjeg 14. Festivala prava djece.

Festivalski forum na temu „Mentalno zdravlje i vršnjačka podrška“ održao se…

7.11.2022.

Državno natjecanje iz debate


Ovogodišnje Državno natjecanje iz debate biti će prvo "fizičko" natjecanje nakon dvije godine! Natjecanje će se održati u Splitu (Prirodoslovna škola) 13. i 14.5.2022. godine.

Na Državno natjecanje iz debate plasirale su se tri naše ekipe u sastavu:

Bušmani 1: Ante Čolak, Nika Pokrovac i Rene Radišić
Bušmani 2: Antonio Vrabec, Lucija Sever i Jura…

1.4.2022.

Županijsko Natjecanje iz debate


Debatni klub Bušmani još je jednu godinu u nizu sudjelovao na županijskom Natjecanju iz debate. Natjecanje se i ove godine održalo online, 19. i 20.3., a Bušmane je predstavljalo čak osam ekipa! Na turniru je ukupno sudjelovalo 45 ekipa.

U ekipnom poretku ekipa Bušmani 1 (Ante Čolak, Rene Radišić i Nika Pokrovac) osvojila je visoko…

31.3.2022.

Prezentacijska debata debatnog kluba "Bušmani"


Pozivamo sve zainteresirane da se priključe u ovoj školskoj godini radu debatnog kluba II.gimnazije Bušmani

Prezentacijska debata će se održati u četvrtak, 23. rujna 2021. godine u 13:20 (nakon zadnjeg školskog sata) u kapelici na drugom katu škole, a na tezu Političari bi trebali primati prosječnu plaću zemlje u kojoj žive.

Prezentacijska debata će…

16.9.2021.

Bušmani na konferenciji Europske komisije


Premda je školska godina završila, Bušmani su nastavili sa aktivnostima!

Naši Marea,Jura, Ante i Antonio su u srijedu 23.6.  sudjelovali na online konferenciji Europske komisije u Hrvatskoj Dijalog o budućnosti Europe na kojoj su bili i brojni učenici iz Portugala,Francuske i Slovenije.

Neke od tema o kojima su razgovarali su projekti i programi edukacije mladih…

28.6.2021.