Debatni klub "Bušmani"

Održan humanitarni turnir Križanićeve Open u organizaciji voditelja debatnih klubova


Debatni klub Bušmani je sudjelovao na četvrtom online turniru ove školske godine te je ekipa Bušmani 3 (Rene Radišić, Ante Čolak i Nika Pokrovac) ekipno osvojila turnir!

Sve kotizacije turnira su uplaćene kao donacija za stradale potresom Sisačko-moslavačke županije.

U subotu,16.siječnja 2021. održao se peti turnir Križanićeve Open kojem je domaćin bila II. gimnazija, odnosno…

26.1.2021.

Debatni klub Bušmani na filmskim radionicama


Za kraj godine Bušmani su 22. i 23.12. sudjelovali u filmskim radionicama udruge Restart. Učenici su gledali dva Oskarom nagrađena dokumentarna filma - Honeyland, makedonski film o tradiciji pčelarstva i Push, dokumentarac koji govori o problemima gentrifikacije u velikim svjetskim metropolama. Nakon gledanja, učenici su imali priliku diskutirati  o ovim filmovima i problemima koje predstavljaju.…

28.12.2020.

USPJESI DEBATNOG KLUBA BUŠMANI NA MEĐUNARODNOM ONLINE TURNIRU


Prošli smo vikend sudjelovali na jednom od najvećih europskih turnira - Winter Holidays Openu s čak 4 bušmanske ekipe.

Ove  godine na turniru je sudjelovalo 108 ekipa iz Kanade, Katara, Njemačke, Singapura, Slovenije, Kine, Turske, UAE, Šri Lanke, Mađarske, Rumunjske, Vijetnama, SAD-a, Češke, Danske, Škotske, Meksika, Italije i Slovačke.

Bušmani su ostvarili zavidan rezultat. Prolaz…

21.12.2020.

Početnički debatni turnir Newb Open


Protekli vikend (5. - 6. prosinca) sudjelovali smo na početničkom debatnom turniru Newb Openu!

Na turniru je sudjelovalo preko 20 ekipa, od kojih su dvije ekipe bile iz naše škole.

Naše ekipe na turniru su bile Bušmani 1 s Mareom Vodopijom, Loris Tomljenović i Leom Vuinac, te Bušmani 2 s Larom Erceg, Mateom Sever i…

8.12.2020.

Rezultati državnog natjecanja iz debate za šk. god. 2019. / 2020.


Ove godine smo sudjelovali na prvom online državnom natjecanju iz debate koje se održalo od 26. do 28. studenog za proteklu školsku godinu 2019-2020.

Ekipe Bušmana su ove godine viceprvaci u ekipnom poretku, dok smo s Lovrom Marušićem prvaci u individualnom poretku!

Turnir je osvojila ekipa iz prirodoslovno-matematičke gimnazije Split, dok je treće plasirana ekipa…

8.12.2020.

DVIJE EKIPE BUŠMANA IDU NA DRŽAVNO NATJECANJE U DEBATI


Na  najmanjem državnom natjecanju ikada (inače iz Zagreba ide minimalno 10 ekipa), kao nadoknada za državno natjecanje u školskoj godini 2019-2020. godini, od 3 ekipe iz Zagreba, na državno idu čak 2 ekipe debatnog kluba Bušmani! 

Ukupno će na turniru biti samo 8 ekipa, i debatirati će se samo eliminacijska kola, od osmine finala -…

30.10.2020.

DEBATNI KLUB II.GIMNAZIJE BUŠMANI OSVOJIO MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE


Debatni klub Bušmani je sudjelovao na Međužupanijskom natjecanju iz debate koje se održalo od 15. do 17. 10 po prvi puta online!

Ekipa koja je osvojila turnir su Bušmani 1 u sastavu Paule Knežević, Lovre Marušića te Lucije Sever, dok je treće plasirana ekipa Bušmana 3 u sastavu Mihaele Geber, Ante Čolaka te Nike Pokrovac…

26.10.2020.

Poziv za učlanjenje u školski debatni klub "Bušmani"


Pozivamo sve zainteresirane da se priključe u ovoj školskoj godini radu debatnog kluba II.gimnazije! Ove godine se naše aktivnosti održavaju hibridno- jednim dijelom uživo, a jednim dijelom online! S obzirom da smo i dalje jedan od najvećih klubova u Republici Hrvatskoj, naše aktivnosti se nastavljaju u ovakvom obliku.

Možda ste već u osnovnoj školi čuli…

7.10.2020.

BUŠMANI 1 - DRŽAVNI PRVACI U DEBATI!!!


Ovogodišnje državno Natjecanje u debati održano je u Osnovnoj školi Zapruđe, Zagreb, 3. i 4. svibnja 2019. Pobjednici državnog natjecanja u debati članovi su ekipe Bušmani 1 (Iva Šimundić, 3.b razred; Mihaela Geber, 2.f razred; Lovro Marušić, 2.d razred;). Ekipa Bušmani 1 najmlađa je ekipa koje je pobijedila na državnom natjecanju.

Druga ekipa Bušmani 2…

23.5.2020.

Debatni klub Bušmani - naše aktivnosti na debatnim turnirima


Početnici debatnog kluba Bušmani bili su aktivni ove jeseni te su nastavili tradiciju velikog odaziva učenika II.gimnazije u sklopu debate. Turnir se održao u prostorima naše škole, 11. i 12.11., sukladno dogovoru ravnatelja sedme i naše gimnazije. Također u organizaciji smo dobili pomoć i od debatnog kluba sedme gimnazije čija je voditeljica, Karla Ćurlić ,…

23.5.2020.