Bušmani na konferenciji Europskog parlamenta o mladima


7.11.2022.

Članovi debatnog kluba Bušmani su u petak, 7.listopada sudjelovali na konferenciji u sklopu koje su održane panel rasprave u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske. U partnerstvu s veleposlanstvima Češke i Francuske, organizirana je međunarodna konferencija posvećena ulozi mladih i EU politici proširenja.

Radni jezik konferencije bio je engleski, a okosnica programa paneli "EU enlargement - Are we ready for the Western Balkans package?" te "What does the Western Balkans youth have to say?". Na panelima su sudjelovali predstavnici udruga mladih iz regije i EU-a, europarlamentarci Karlo Ressler (HDZ, EPP), Željana Zovko (HDZ, EPP) i Alessandra Moretti (S&D, Italija) te međunarodni i domaći stručnjaci. Tematske govore održali su bivši povjerenik za proširenje i politiku susjedstva Štefan Füle, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Frano Matušić te znanstveni suradnik s Instituta za društvena istraživanja Marko Kovačić.

Debatanti koji su sudjelovali na konferenciji Destination: Together in EU su Zoie Bihar, Sara Sokač, Anđelina Kulaš, Dora Leščić te Bruno Grbac.

7.11.2022.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834