Debatni klub Bušmani - naše aktivnosti na debatnim turnirima


23.5.2020.

Početnici debatnog kluba Bušmani bili su aktivni ove jeseni te su nastavili tradiciju velikog odaziva učenika II.gimnazije u sklopu debate. Turnir se održao u prostorima naše škole, 11. i 12.11., sukladno dogovoru ravnatelja sedme i naše gimnazije. Također u organizaciji smo dobili pomoć i od debatnog kluba sedme gimnazije čija je voditeljica, Karla Ćurlić , bivša učenica II.gimnazije.

Na teze: “Treba zabraniti održavanje međunarodnih sportskih događanja u zemljama u razvoju.” , “Treba zabraniti zoološke vrtove.” i “Država treba poticati žene da se fokusiraju na karijeru umjesto na to da budu kućanice.” su debatirale sveukupno 46 početničkih ekipa. Sam turnir je imao 5 kola te nakon njih finale, u kojem su snage odmjerili ekipe Sagitta (V.gimnazija) i Varaždina. Od posebnih uspjeha istaknut ćemo odlično 4.mjesto u individualnoj kategoriji koji je postigla Stela Tonner, učenica prvog razreda.

Bušmani će biti aktivni i ove zime gdje će nastupati na WHO turniru koji se održava u Zagrebu u XV.gimnaziji (MIOC) od 14.-16. prosinca (to je najveći europski debatni turnir za srednje škole). Ovo je peto izdanje ovog turnira na koji dolaze ekipe i reprezentacije niza zemalja. Teze na koje će se debatirati su: ”Treba uvesti 100%-tan porez na nasljedstvo.”, “Žalimo za većim fokusom na STEM u edukaciji.” Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da slobodno navrate ako žele vidjeti kako debatiraju najbolji debatanti iz: SAD-a. Singapura, Danske, Rumunjske, Njemačke, Indije...i još mnogih. Na linku više informacija http://who.hdd.hr/

23.5.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834