Debatni klub Bušmani sudjelovanjem na međužupanijskom natjecanju plasirao 5 ekipa na državno natjecanje


13.4.2021.

Debatni klub Bušmani je i ove godine sudjelovao na međužupanijskom debatnom natjecanju za srednje škole na kojem je ukupno bilo preko 30 ekipa! Na turniru je sudjelovalo naših 6 debatnih ekipa, od čega je čak 5 debatnih ekipa bilo u prvih 10! 

Bušmani 2 (Jana Kic, Stela Tonner i Mihaela Geber) su bile treće plasirane, Bušmani 1 (Paula Knežević, Lovro Marušić te Lucija Sever) su bili četvrti, dok su Bušmani 3 (Rene Radišić, Ante Čolak i Nika Pokrovac) bili šesti, Bušmani 5 sedmi (Jelena Gale, Lucia Bajakić i Marea Vodopija) a Bušmani 4 deveti (Karlo Vojvodić, Antonio Vrabec i Jura Verem). 

Na državno natjecanje pozvano je prvih 10 ekipa, od toga 5 ekipa je iz II. gimnazije. Stoga, ove godine II. gimnazija ide na državno natjecanje iz debate s najviše ekipa iz iste škole od kad se održava državno natjecanje iz debate! 

Od individualnih rezultata izdvajamo čak tri mjesta u prvih 10 govornika, a to su Lovro Marušić na petom mjestu, Stela Tonner na sedmom i Jana Kic na devetom. 

Čestitke učenicima i voditeljima debatnog kluba, te puno uspjeha na državnom natjecanju!

 

Osim toga, od 16.4.-18.4.2021. godine jedna ekipa Bušmana sudjelovat će na online međunarodnom turniru Nordic Schools Debating Championship u Kopenhagenu.

Članovi ekipe su:

  1. Antonio Vrabec 
  2. Lucija Sever 
  3. Lovro Marušić 
  4. Paula knežević (kao zamjena odnosno četvrti govornik, koji se može rotirati kroz turnir) 

13.4.2021.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834