Održan humanitarni turnir Križanićeve Open u organizaciji voditelja debatnih klubova


26.1.2021.

Debatni klub Bušmani je sudjelovao na četvrtom online turniru ove školske godine te je ekipa Bušmani 3 (Rene Radišić, Ante Čolak i Nika Pokrovac) ekipno osvojila turnir!

Sve kotizacije turnira su uplaćene kao donacija za stradale potresom Sisačko-moslavačke županije.

U subotu,16.siječnja 2021. održao se peti turnir Križanićeve Open kojem je domaćin bila II. gimnazija, odnosno voditelji debatnog kluba Bušmani u suradnji s voditeljima debatnih klubova VII. gimnazije, Klasične gimnazije te XVI. gimnazije.

Debatni klub Bušmani na turniru je ostvario individualne i ekipne uspjehe. Osim pobjednika turnira, ostvarili smo i treće ekipno mjesto s ekipom Cankar 2.0 u kojoj je debatirala naša učenica Mihaela Geber sa svojim bivšim osnovnoškolskim timom (učenicama Vidom Kalogjerom i Lucijom Boticom iz X. gimnazije). Ekipa Bušmani 2 (Jana Kic, Michaela Lončar i Stela Tonner) osvojila je peto ekipno mjesto. Drugo individualno mjesto osvojila je učenica  Paula Knežević iz ekipe Bušmani 1, dok je Ante Čolak iz pobjedničke ekipe Bušmani 3 ostvario četvrto individualno mjesto. U prvih deset individualnih mjesta su i Lovro Marušić na petom (Bušmani 1), Antonio Vrabec na devetom (Bušmani 5), te Lucija Sever na desetom individualnom mjestu (Bušmani 1).

Debatni klub Bušmani je na turniru sudjelovao sa 7 debatnih ekipa.

Turnir je trajao jedan dan, a sva tri kola su bila na ad hoc teze za koje su debatanti imali sat vremena pripreme. Ovaj turnir je drugi najveći debatni turnir u RH, nakon međužupanijskog natjecanja u Zagrebu te su se natjecale ekipe iz Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka - ukupno s 37 ekipa!

26.1.2021.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834