DEBATNI KLUB II.GIMNAZIJE BUŠMANI OSVOJIO MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE


26.10.2020.

Debatni klub Bušmani je sudjelovao na Međužupanijskom natjecanju iz debate koje se održalo od 15. do 17. 10 po prvi puta online!

Ekipa koja je osvojila turnir su Bušmani 1 u sastavu Paule Knežević, Lovre Marušića te Lucije Sever, dok je treće plasirana ekipa Bušmana 3 u sastavu Mihaele Geber, Ante Čolaka te Nike Pokrovac

Osim toga, Bušmani su ostvarili i druge individualne i ekipne uspjehe: u poretku prvih 10 ekipa osim prvog i trećeg mjesta osvojili smo i šesto mjesto sa Bušmanima 5 (Karlo Vojvodić, Jura Verem te Antonio Vrabec) i deveto mjesto sa Bušmanima 2 (Michaela Lončar, Jana Kic te Stela Tonner).

Individualni uspjesi su također veliki te imamo čak 4 govornika u najboljih 10 govornika! Lovro Marušić je drugi govornik turnira, dok je Mihaela Geber šesta, Ante Čolak sedmi, a Antonio Vrabec osmoplasirani.

Na turniru se kroz 3 dana debatiralo na pripremljenu tezu Treba zabraniti pravo na štrajk u javnom sektoru, te dvije impromtu debate na tezu Feministički pokreti ne bi trebali podržati tjelesne modifikacije (plastične i kozmetičke operacije te na tezu Mlade osobe trebaju jako puno raditi kada su mladi kako bi kasnije u životi mogli dobro živjeti.

Bušmani već niz godina šalju više od 1 ekipe na Državno natjecanje, no ove godine smo ostvarili ne samo prvo ekipno mjesto sa Bušmanima 1, već i treće ekipno mjesto sa Bušmanima 3. Podsjećamo da su Bušmani osvojili i prošlo državno natjecanje, te državno natjecanje 2017. godine, uz niz drugih međunarodnih i nacionalnih turnira.

Ovo izdanje međužupanijskog natjecanja je bila nadoknada neodržanog međužupanijskog natjecanja za školsku godinu 2019-2020. tako da ćemo u studenom sudjelovati na državnom natjecanju za prošlu školsku godinu, a u ožujku ponovno idemo na međužupanijsko za školsku godinu 2020-2021.

26.10.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834