Prezentacijska debata debatnog kluba "Bušmani"


16.9.2021.

Pozivamo sve zainteresirane da se priključe u ovoj školskoj godini radu debatnog kluba II.gimnazije Bušmani

Prezentacijska debata će se održati u četvrtak, 23. rujna 2021. godine u 13:20 (nakon zadnjeg školskog sata) u kapelici na drugom katu škole, a na tezu Političari bi trebali primati prosječnu plaću zemlje u kojoj žive.

Prezentacijska debata će trajati 45 minuta i na njoj ćete dobiti sve informacije o našim sastancima i nadolazećim aktivnostima kluba.

Možda ste već u osnovnoj školi čuli za nas, možda vam netko od prijatelja ide na debatu, a možda ste u predvorju škole vidjeli naš plakat– u svakom slučaju, pridružite nam se na prezentacijskoj debati da saznate sve o Bušmanima! Pozivamo Vas da pogledate i našu facebook stranicu “Bušmani”.

Sve zainteresirane pozivamo da se jave na debatniklub.busmani@gmail.com ili na broj mobitela 091 799 56 32!

Debatni klub „Bušmani“ jedan je od klubova s najduljom tradicijom u Republici Hrvatskoj (postoji još od 1999. godine pa je tako stariji i od dijela našeg trenutnog vodstva!), a neskromno ćemo reći da je svakako i jedan od najuspješnijih! Klub trenutno broji skoro 40 članova, a vode ga biviši učenici i učenice II. gimnazije, nekada uspješni debatanti, a sad suci i volonteri Hrvatskog debatnog društva - Gabrijela Martić, Alma Džafić, Marta Bosanac i Lovro Marušić.

Uz brojne uspjehe na međunarodnim turnirima (Ovogodišnji online turniri Svjetsko prvenstvo u Macau, Dutch Open, Kopenhagen Open, Singapur Open…) i nacionalnim turnirma naši debatanti sudjeluju i u radionicama Festivala prava djece, Hrvatske narodne banke, Ureda pravobraniteljice za djecu, Europskog doma, Ljetne škole demokracije koja se ove godine održala u Trogiru i mnogim drugima!

U zadnje tri godine smo čak dvaput osvojili državno natjecanje (2017. i 2019 godine).  Na natjecanju 2019. godine pobijedili smo s jednom od najmlađih ekipa koja je ikad pobijedila na državnom. Prošle godine smo bili viceprvaci sa čak pet ekipa koje su se plasirale na državno natjecanje.

Osim međužupanijskih i državnih natjecanja, Bušmani sudjeluju i na mnogo drugih turnira  tijekom godine, na kojima su gotovo uvijek među najviše rangiranim ekipama s najbolje ocijenjenim govornicima. Posljednji debatni turnir koji se u Hrvatskoj održao uživo bio je Križanićeve Open koji su Bušmani i organizirali, bili mu domaćini u II. gimnaziji i, pogađate, osvojili!

Osim uspjeha koje i na međunarodnim turnirima ostvarujemo usprkos jakoj konkurenciji i debatiranju na engleskom s ljudima kojima je engleski materinji jezik, još su nam važnije dobre uspomene, druženja i prijateljstva koje donosimo s putovanja.

Veselimo se vidjeti vas na prezentacijskoj debati i nadamo se da će te se pridružiti debatnom klubu Bušmani!

16.9.2021.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834