Bušmani s debatnom reprezentacijom nastavljaju nizati uspjehe


23.5.2020.

Učenici Marija Jarnjak, Alma Džafić i Igor Fras koji su uz debatiranje za Bušmane i članovi hrvatske debatne reprezentacije, idu na Svjetsko debatno prvenstvo koje će se održali na Baliju ovoga ljeta. Na svakom svjetskom debatnom prvenstvu od 2011. godine sudjelovali su i učenici iz II. gimnazije. Svakako treba istaknuti osvajanje titule svjetskih prvaka u Singapuru 2015.godine kada je od 5 učenika čak 4 bilo iz II. gimnazije - Marija Jarnjak i sada bivši učenici Tin Puljić, Luka Petrović i Eta Krpanec.

Učenica Marija Jarnjak sudjelovala je na dva međunarodna turnira u proteklih nekoliko tjedana.

Na debatnom turniru u Pragu koji se održao od 17. do 20. veljače 2017. godine plasirala se sa kolegama iz slovenske debatne reprezentacije u finale. U finalu je pobijedila danska reprezentacija, a Marija Jarnjak osvojila je drugo ekipno mjesto.

Na debatnom turniru u Ljutomeru, Slovenija, koji se održao od 8. do 12. ožujka Marija Jarnjak osvojila je turnir s hrvatskom debatnom reprezentacijom te treće individualno mjesto. Na istom turniru ekipa u kojoj je bio Igor Fras osvojila je 9. mjesto, dok je ekipa Alme Džafić osvojila 12. mjesto.

Oba turnira na kojima su sudjelovali učenici II. gimnazije su zahtjevni, s ekipama iz Južne Koreje, Singapura, Kine, Turske, SAD-a, Danske, Nizozemske, Njemačke, Slovačke, Češke, Slovenije, Kanade, Bugarske, Rumunjske i Bangladeša.

Ove godine Bušmani su se već plasirali na šest turnira, a osvojili četiri, te se nadamo da će i dalje nastaviti nizati uspjehe.

23.5.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834