Debatni klub Bušmani osvojio treće mjesto na međunarodnom turniru


1.6.2021.

Ekipa Bušmani 1 (Ante Čolak, 2.b, Rene Radišić,2.d, Nika Pokrovac, 2.f i Lucija Sever, 2.d) je sudjelovala na međunarodnom online turniru Open Dutch Schools Debating Championship u subotu i nedjelju, 29. - 30. svibnja te postigla odličan rezultat - treće ekipno mjesto! Učenica Lucija Sever je osvojila peto individualno mjesto u kategoriji Open govornika, za učenike kojima je engleski materinji ali i drugi jezik!

Bušmani 1 su u polufinalu izgubili protiv debatne reprezentacije Zimbabvea koji su nakon plasmana u finale i osvojili turnir.

Neke od zemalja koje su sudjelovale:

Japan, Zimbabve, Nizozemska, Danska, Rumunjska, Hong kong, južna Afrika, Litva, Gana, Indija, Kenija, Kanada, Pakistan, Mađarska i Bangladeš. Na turniru je bilo preko 45 ekipa.

Na turniru se debatiralo na ad hoc teze za koje su učenici imali sat vremena pripreme. Neke od teza su bile o zabrani patenata na lijekove i cjepiva protiv COVID-19, podržavanju vojnih udara u zemljama sa slabom vladom i niskim indeksom demokracije, te o kaznama za nijekanje klimatskih promjena i utjecaju animiranih filmova na borbu za ženska prava.

S ovim turnirom zatvorili smo ovogodišnju debatnu sezonu.

Ovog ljeta Ante Čolak kao član hrvatske debatne reprezentacije sudjelovati će na online Svjetskom prvenstvu u debati kojem je organizator Makao. 

1.6.2021.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834