BUŠMANI OSVOJILI DRUGI TURNIR I TREĆE FINALE OVE ŠKOLSKE GODINE


23.5.2020.

Bušmani nastavljaju nizati odlične rezultate u Hrvatskoj i Njemačkoj. Debatni klub Bušmani je sudjelovao na Newb turniru za početnike u debati u X.gimnaziji na kojem se natjecalo čak 60 ekipa. Ponovno smo bili klub s najviše prijavljenih ekipa, njih čak 10. Ekipa Bušmani 7 u sastavu Lara Dragojević, Klea Baričević i Uma Gradac su bile prvoplasirana ekipa prije finala s najvećim brojem individualnih bodova.

Ista ekipa se plasirala u finale, u kojem je izgubila od debatnog kluba XVI.gimnazije. Ekipa Bušmani 9 je završila turnir kao četvrta u sastavu Ana Altabas, Kaja Terze i Iva Šimundić. Individualno su Bušmani također postigli velik uspjeh, tako što se čak 10 govornika plasiralo u prvih 30 govornika, od njih 180, a 3 Bušmana u prvih deset: Kaja Terze kao peta govornica, Klea Baričević kao sedma, te Rea Štoković kao deseta govornica.

Istovremeno, Bušmani Marija Jarnjak i Igor Fras su sudjelovali na međunarodnom turniru u Hamburgu sa hrvatskom debatnom reprezentacijom. Marija i Igor su debatirali u 2 odvojene ekipe, a obje ekipe su prošle eliminacijska kola i došle do osmine finala gdje su izgubile od reprezentacije Izralea i Nizozemske. Individualno je Marija bila 11. u kategoriji engleski kao strani jezik, a u ukupnom poretku 23., dok je Igor Fras u ukupnom poretku bio 50. govornik turnira.

Ovog vikenda smo sudjelovali na Rijeka Openu koji je osvojila ekipa Bušmani 2 u sastavu Alme Džafić, Lovre Matića te Ive Šimundić. Alma Džafić je bila prva govornica turnira, Lovro peti govornik, a Iva deseta govornica.

23.5.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834