Radionica STEMcooking MakeyMakey Lab na Festivalu znanosti


23.5.2020.

Na ovogodišnjem Festivalu znanosti sudjelovat će i učenici sudionici projekta Discovering Science and Math through cooking. Tim od 6 učenika iz sve četiri zemlje vodit će u sklopu Festivala znanosti radionicu STEMcooking MakeyMakey Lab kroz koju će se sudionici upoznati s načinom rada jednostavnog, ali interesantnog uređaja još nepoznatog na našem području.

Makey Makey je inovacijski alat u obliku igračke koji omogućava spajanje svakodnevnih stvari na računalne programe. Koristeći sklopovsku pločicu, mini krokodilke i USB kabel, uređaj zatvara strujni krug i računalu šalje signal u obliku klika tipke na tipkovnici ili klika na mišu. Ova funkcija omogućava uređaju rad s bilo kojim računalnim programom ili web stranicom koja prima ulazne signale s tipkovnice ili miša.
Kroz ovu radionicu sudionici će naučiti osnove programiranja koristeći uređaj MakeyMakey i program Scratch. Naučit će kako napraviti računalnu igru i animaciju, kako naučiti voće da svira i pjeva, te izraditi interaktivni plakat. Ova će radionica kod sudionika potaknuti kreativno i sustavno razmišljanje, te razviti njihove suradničke vještine. Sve u svemu, biti će zanimljivo, ali i poučno!

Učenici koji će održati radionicu su:

Nika Horvat i Lea Radočaj, II. gimnazija, Hrvatska,

Donal Brennan i Peter Kyselica, Killoglin Community College, Irska,

Julio Calle Plata i Sara Rodríguez González, IES Gabriel y Galán, Španjolska,

Thomas Bertschy i Lory Melin, Lycée Chrestien de Troyes, Francuska.

23.5.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834