O klimatskim promjenama s Dunjom Mazzocco Drvar


18.4.2024.

U punoj dvorani, našoj „Kapelici“, u utorak, 16. travnja, slušali smo predavanje Dunje Mazzocco Drvar, poznate meteorologinje, a sada direktorice programa zaštite prirode u WWF Adriji o klimatskim promjenama.

Čuli smo brojne i nevjerojatne podatke o tome kako (loše) djelujemo na klimatske promjene i s kojim posljedicama, a što je najgore - sa zastrašujućom brzinom. WWF (World Wide Fund for Nature) vodeća je svjetska organizacija koja prati stanje prirode i provodi brojne aktivnosti i projekte za očuvanje bioraznolikosti. Sve što smo saznali trebalo bi nas osvijestiti o tome da nam je planet ugrožen i da postoji niz aktivnosti i preventivnih načina djelovanja da usporimo uništavanje biljnih i životinjskih vrsta, vode i zraka, što znači i samih sebe.

Predavanje je održano kao dio implementacije sadržaja aktivnosti  Agenda 2030 ICT for Sustainable Developement u sklopu našeg Erasmus+ projekta koji se bavi mentalnim zdravljem mladih, te dotiče i pojavu ekološke anksioznosti.  Unutar aktivnosti razvijen je i projekt prof. Mare Stričević i Željke Đaković „Eko statistika“ u suradnji s kolegama i partnerskim školama iz Slovenije i Italije u kojem su naši učenici marljivo prikupljali i analizirali podatke o tome kakav potrošnjom energenata ostavljamo ugljični otisak te što učiniti da ga smanjimo. Upravo je ovaj projekt iznjedrio ideju o pozivanju Dunje Mazzocco Drvar s njezinom predanošću očuvanju planeta u našu školu.

Osim raznolikih informacija i ilustracija o mogućim scenarijima klimatskih promjena, dobili smo i naputke o tome što svatko od nas može raditi malim koracima da bi se priključio velikima u borbi za prirodu!

18.4.2024.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834