Eko-klub


9.1.2024.

Učenici II. gimnazije još su jednom pokazali su svoju kreativnost i ekološku osviještenost kroz inicijativu stvaranja eko-drvca i ukrasa od otpada. Ova inovativna akcija ne samo da je uljepšala školski prostor tijekom održavanja božićnog sajma već je i poslala snažnu poruku o održivom životu i recikliranju. Pod vodstvom prof. Jakubec, Ivandić i Medić te uz potporu školskog domara Vite, učenici iz Eko-kluba II. gimnazije stvorili su jedinstveno drvce korištenjem starih grana i otpadnog materijala iz kućanstva.
Osim stvaranja eko-drvca, učenici su pokazali svoju kreativnost kroz izradu ukrasa od raznolikih materijala kao što su plastične boce, papir, karton i druge odbačene stvari. Svaki ukras nosi priču o recikliranju i potrebi za očuvanjem okoliša.
"Ova inicijativa ne pokazuje samo kako od otpada možemo stvoriti nešto lijepo, nego i podiže svijest o važnosti očuvanja okoliša", naglasile su profesorice mentorice. "Vidjeti entuzijazam i angažman učenika u stvaranju nečega estetski vrijednog iz materijala koji bi inače završio kao otpad je zaista inspirativno."
Eko-drvce i ukrasi ostaju u prostoru škole kao podsjetnik da svaki odbačeni predmet može pronaći novu svrhu u održivom stvaralaštvu.
Ova inicijativa nije samo rezultat kreativnosti učenika, već je i podsjetnik zajednici da je očuvanje okoliša odgovornost svih nas. Učenici su svojim primjerom pokazali kako se može stvoriti ljepota čak i od najjednostavnijih materijala.

9.1.2024.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834