Druga u akciji pošumljavanja


29.11.2023.

U srijedu, 29.11.2023. učenici II. gimnazije još su jednom pokazali svoju posvećenost očuvanju okoliša i borbi protiv klimatskih promjena sudjelovanjem u trećoj po redu akciji pošumljavanja u sklopu edukativnog programa  „Šumoborci“. 

U sklopu ove hvalevrijedne akcije sedamdeset pet učenika zajedno s profesoricama Jakubec, Ivandić i Radojičić te volonterima iz Saveza izviđača Hrvatske posadili su 850 sadnica hrasta lužnjaka u Perjanici, općina Barilović. Učenici koji su sudjelovali u pošumljvanju sudionici su Erasmus projekta Act eco-locally to change into eco-globally, a pridružili su im se članovi Volonterske grupe te učenici koji pohađaju fakultativnu nastavu iz biologije.

Unatoč hladnoći i vjetru, atmosfera je bila puna vedrine i pozitive!

 „Učili smo o važnosti sadnica koje sadimo, malo se umorili i najviše od svega zabavljali“ izjavila je Sara, učenica 1.a razreda.

"Sunčan dan proveli smo radeći ono najbolje za naš planet: pošumljavali smo u svrhu borbe protiv klimatskih promjena i stekli vrijedno iskustvo" izjavila je Agata, učenice 2.e razreda.

Ova aktivnost je samo jedna u nizu koraka koje naša škola poduzima kako bi potaknula ekološku odgovornost među svojim učenicima i potaknula ih na aktivno sudjelovanje u očuvanju prirode kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini. Veselimo se novim akcijama za očuvanje okoliša i nadamo se da ćemo inspirirati druge škole da nam se pridruže u borbi protiv klimatskih promjena.

29.11.2023.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834