Francuska mobilnost


23.5.2020.

U sklopu Erasmus+ projekta „Discovering Science and Math through cooking“ održana je treća mobilnost učenika u Francuskoj u razdoblju od 7. do 14. listopada 2018. Na trećoj mobilnosti sudjelovalo je sedam učenica naše škole u pratnji profesorica Blagović, Fundurulić i Velički. U ovoj mobilnosti osim naših učenika sudjelovalo je još 7 učenika iz Španjolske i 6 učenika iz Irske, te domaćini iz Francuske. Kao i svaka do sad provedena mobilnost i ova je na naše učenike ostavila dubok dojam.

U nastavku pročitajte dojmove učenice 4.b razreda, Mirne Škalfa.

U sklopu Erasmus+ projekta „Discovering Science and Math through cooking“ održana je treća mobilnost učenika u Francuskoj u razdoblju od 7. do 14. listopada 2018. Na trećoj mobilnosti sudjelovalo je sedam učenica naše škole u pratnji profesorica Blagović, Fundurulić i Velički. U ovoj mobilnosti osim naših učenika sudjelovalo je još 7 učenika iz Španjolske i 6 učenika iz Irske, te domaćini iz Francuske. Kao i svaka do sad provedena mobilnost i ova je na naše učenike ostavila dubok dojam. U nastavku pročitajte dojmove učenice 4.b razreda, Mirne Škalfa.Put smo započele na aerodromu dr. Franje Tuđmana, 7.10. u 7 sati ujutro. Prema planu trebale smo poletjeti u 9:05h, no kako rijetko što polazi po planu tako su se i nama planovi (ne našom odlukom) promijenili. Na kraju smo nakon 5 sati provedenih na aerodromu poletjele u 12.20h. U Pariz smo stigle oko 14h nakon čega smo se žurile da stignemo na vlak koji bi nas na poslijetku doveo u Troyes, gdje smo stigle u 18h.
Prvi dan,(8.10.), nam je započeo u 8 sati ujutro s govorom dobrodošlice ravnatelja koji je impresivno držao govor na tri jezika. Nakon toga sudjelovale smo u likovnoj radionici koja je pomogla razbiti led između svakog pojedinca i pomogla nam da se zbližimo sa svim učenicima. Zatim smo se zaputili u školsku kantinu gdje smo imali organiziran tradicionalni francuski doručak. Francuska kuhinja nam se veoma svidjela i uživali smo u svakom zalogaju. Nakon doručka sudjelovali smo u nizu miniprojekata koji su većinom bili vezani za STEM predmete i nisu nam predstavljali preveliki problem. Prvi dan završili smo oko 18h i zaputili se svojim “obiteljima”. Narednih nekoliko dana provele smo družeći se s učenicima iz projekta i škole koji dolaze iz raznih dijelova svijeta npr. djevojka iz Mexica, cura i dečko iz Bosne itd. Razgledale smo predivan centar grada Troyes i grad Reims u kojem smo izveli “Flash-mob” što je bilo veoma zabavno i neuobičajno. Također smo u gradu Reimsu posjetili srednjovjekovne podrume šampanjca. Sudjelovale smo i u nizu raznih miniprojekata koji su mnogo obogatili naše znanje i iskustvo. Put u Francusku će nam sigurno ostati jedna posebna uspomena i sve ljude koje smo upoznali držat ćemo blizu srca i bit će nam posebni prijatelji tj. “članovi obitelji”. Sve smo se veoma zbližile s našim obiteljima što je također iskustvo koje nikada nećemo zaboraviti kao što, nadam se, neće ni oni. Erasmus bih predložila svima zato što je stvarno vrijedno truda, dobrih i loših dana te naposlijetku iskustva koje ćemo pamtiti do kraja života.

23.5.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834