Radionica BASF Chemgeneration


20.3.2023.

U subotu 18.3.2023. učenici 2.f, 3.b, 3.d i 3.f razreda u pratnji nastavnice Blagović sudjelovali su u novom ciklusu radionica BASF Chemgeneration u XVIII. gimnaziji u Zagrebu.

Učenici su na radionici kroz četiri kemijska pokusa naučili kako reciklirati papir, izradili sustav za filtriranje vode, dokazali kako se određene vrste plastike mogu razgraditi te su provodili i elektrolizu metala.

Radionice su vodili nastavnica kemije u XVIII. gimnaziji Helena Peter Jelenčić i kemičari s Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Alen Bjelopetrović, dr. sc. Ivo Crnolatac i izv. prof. dr. sc. Tomislav Portada koji je ujedno i voditelj programa. BASF Chemgeneration je zajednički projekt Instituta Ruđer Bošković i BASF-a u koji se u novom ciklusu uključila, kao treći partner i domaćin, XVIII. gimnazija Zagreb.

Radionice su idealne kao praktična nadopuna nastavi kemije za učenike srednjih škola jer na taj način učenici dobivaju novu predodžbu o sadržajima koje uče u školama i povezuju ih s aktualnim problemima. Cilj je ovih radionica educirati učenike i kroz praktične vježbe poučiti ih o važnosti kemije i prirodnih znanosti u stvaranju održive budućnosti.

20.3.2023.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834