Građanski odgoj

Sudjelovanje na Konferenciji o budućnosti EUROPE


U petak  28. siječnja 2022. godine učenici naše škole su u sklopu izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj, prisustvovali  na Konferenciji o budućnosti Europe koja se održala u Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Tema konferencije bila je budućnost javnog zdravlja u Hrvatskoj i Europi, a predavanja su održali brojni predstavljači iz raznih područja. S početkom u 10.00 sati,…

1.2.2022.

II.gimnazija smanjuje ugljični otisak


II.gimnazija + Savez izviđača Hrvatske/ Europski građani godine + Ured za informiranje EP = 1152 zasađene sadnice na području Demerja.

Predivan, aktivan i veseo dan proveli smo izvan školskih klupa. Dan u kojem smo se družili, učili i smijali. Hvala svima koji su nas podržali.

Vaš Go i volonteri...

16.12.2021.

Virtualna Euroscola


Naši mladi ambasadori 10. prosinca imali su priliku sudjelovati na virtualnoj Euroscoli. Iako atmosfera nije bila ona prava strazburška, uživali smo, učili i diskutirali. Hvala Uredu Europskog parlamenta na prilici da virtualno sudjelujemo u ovako lijepom događaju.
II.gimnazija. Zagreb
Vaš GO

12.12.2021.

EUROSCOLA, 10. prosinca, 2021.


Svojim vrijednom trudom učenici koji pohađaju nastavu GO i ove godine osvojili su mogućnost sudjelovanja na Euroscoli. Iako virtualnu, Euroscolu smo shvatili ozbiljno. Teme ovogodišnje Euroscole su:
1. Cyber security threats and data protection
2. Disinformation and fake news
3. Digital addiction
U kratkom videu…

28.11.2021.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje


Paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje,

Vaš GO

18.11.2021.

II. gimnazija na konferenciji Obrazovnih deset


Povodom desetog rođendana, nama svima poznatog portala -:), srednja.hr organizirala je konferenciju Obrazovnih deset. Kroz 12 panela i 10 predavanja dotaknuti su svi izazovi suvremenog obrazovanja. Na konferenciji su sudjelovali i učenici naše škole. Nika Pokrovac, 3.f, Ante Čolak, 3.b  i Antonio Vrabec, 3.a u ulozi debatanata i mladih ambasadora/građana sudjelovali su u prezentacijskoj debati:…

15.11.2021.

Premijera dokumentarca „I am Greta”


U utorak 19. listopada 2021. učenici 2. i 3. razreda (desetak učenika iz 2b, 3a i 3b)  u sklopu vannastavne aktivnosti  Građanskog odgoja s profesoricama Ihas i Aničić posjetili su kino Tuškanac gdje su imali priliku pogledati premijeru dokumentarca „I am Greta” te sudjelovati u razgovoru s Tomislavom Ćorićem, ministrom gospodarstva i održivog razvoja.

Cijeli…

20.10.2021.

Od Kravat pukovnije do 2. gimnazije!!!


Pročelje zgrade 2. gimnazije dobilo je povodom 18.10.  Dana kravate - tradicijsku crvenu maramu Kravat pukovnije. 

Vaš G.O.

18.10.2021.

Video poruka potpredsjednice Europske komisije


Osim zastupnika u Europskom parlamentu (zastupnici Ressler i Sokol te zastupnice Glavak) našu akciju Srce kao kuća prepoznala je i potpredsjednica Europske komisije gospođa Šuica.

U kratkoj video poruci pogledajte što nam je poručila.
Vaš GO

26.5.2021.

Online debata


II. gimnazija u suradnji  partnerskim EPAS školama  te Hrvatskim ferijalnim i hostelskim savezom organizirala je online debatu. Ova debata bila je posebna po tome što su u timovima, ravnopravno s učenicima sudjelovali zastupnici Sokol i Ressler. Debata je bila dinamična, zanimljiva i poučna, a sudionici su pokazali svu žar debatiranja. Oba tima su jakim argumentima…

22.5.2021.