NEUROZNANOST U DRUGOJ


1.10.2021.

Pozivamo sve zainteresirane učenike koji žele naučiti više o psihologiji, neuroznanosti i neuroetici da se prijave za zajedničke pripreme za nadolazeća međunarodna natjecanja Brain Bee (International Brain Bee Competition) na državnoj i internacionalnoj razini, te internacionalno INS-IYNA natjecanje u neuroetici.

Internacionalno natjecanje Brain Bee planira se održati 2022. godine u Parizu, a učenici koji će predstavljati svoju državu na natjecanju pristupiti će državnom natjecanju i kvalifikacijama u ožujku.

Naša gimnazija zajedno uz pomoć International Youth Neuroscience Association-om (IYNA) prošle godine je otvorila grupu učenika za učenje o neuroznanosti i psihologiji.

Prijavite se za sudjelovanje u klubu neuroznanosti II. gimnazije, prvom klubu neuroznanosti za srednjoškolske učenike u Zagrebu, koje ostaje aktivno i ove godine sa novim i poboljšanim programom priprema u kojima ćemo prolaziti kroz sve dijelove neuroznanosti, pitanja sa Brain Bee-a od prošlih godina te također planiramo sudjelovati u mnogim aktivnostima: panelima neuroetike, Brain Bee Bootcamp, i mnoge radionice organizirane od strane Neuro Nade i IYNA-a. 

Prošle godine, sastanci kluba neuroznanosti fokusirali su se na osnovno znanje neuroanatomije, neuroznanosti i psihologije, no ove godine rad kluba proći će kroz sve važne teme, sa većim fokusom na samu dijagnozu pacijenata, predavanjima o neurološkim bolestima te o mnogim temama u neuroznanosti od stresa i pamćenja pa do umjetne inteligencije.

Također, svi zainteresirani učenici naučiti će više o filozofiji same znanosti i čovjeka, jer će ove godine II. gimnazija biti prva škola u Hrvatskoj koja će ponuditi svojim učenicima mogućnost educiranja o neuroetici, brzo rastućoj disciplini neuroznanosti i bioetike.

Više o neuroetici i samom natjecanju možete pronaći ovdje: https://www.neuroethicssociety.org/activities

Ako ste zainteresirani za prijavu na natjecanje Brain Bee pogledajte stranicu Neuro Nade, gdje se nalazi anketa za prijavu, te pojedinosti o natjecanju.

Te na kraju, ako se želite uključiti u rad kluba neuroznanosti u II. gimnaziji te ako se želite zajednički pripremati za oba, ili za samo jedno natjecanje (ovisno o vašim interesima) javite se na ovaj email: neuroznanost.druga@gmail.com  te u emailu napišite ili “Brain Bee 2022.” (Ako želite sudjelovati u pripremama za to natjecanje), ili “Neuroetika” (ako želite sudjelovati u pripremama za neuroetiku).

Lijep pozdrav

 

 

1.10.2021.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834