Festivalu znanosti


15.5.2023.

I ove je godine, već tradicionalno, II. gimnazija sudjelovala u Festivalu znanosti i to s čak 2 radionice. Gimnaziju su predstavljale nastavnice Ivana Fundurulić (prof. matematike i fizike) i Adriana Ivandić (prof. biologije i kemije)  s radionicom Magnetski maraton, te Adriana Ivandić i Ivana Blagović (prof. biologije i kemije) s radionicom Stvori svoju dugu.

''Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.'' (sa stranica Festivala)

Ovogodišnji Festival znanosti održao se od 24. - 29. travnja u brojnim gradovima diljem Hrvatske, a fotografije s radionica naših nastavnica možete pogledati u nastavku.

 

 

15.5.2023.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834