Festival znanosti


13.5.2022.

I ove godine, već tradicionalno, naše su profesorice Adriana Ivandić (prof. biologije i kemije) i Ivana Fundurulić (prof. matematike i fizike) sudjelovale u Festivalu znanosti sa radionicom: Izgradi vlastitu solarnu elektranu.

''Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.'' (sa stranica Festivala)

Ovogodišnji Festival znanosti održao se od 2. - 7. svibnja u brojnim gradovima diljem Hrvatske, a snimku radionice naših profesorica možete pogledati na poveznici:
https://www.festivalznanosti.hr/2022/zagreb/?eventId=2500 

13.5.2022.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834