Božićni zadatak


6.12.2022.

Dragi učenici,

bliži se Božić i vrijeme darivanja, a mi, profesori matematike iz II. gimnazije, darivat ćemo  petero vas  kalkulatorom CASIO 991 EX (poklone osigurali sponzori 😊), a desetero vas  peticama i usput potaknuti vašu darovitost, kreativnost i originalnost u smišljanju matematičkih zadataka.

Upute:

osmislite matematički  zadatak povezan s Božićem, precizno ga zadajte i detaljno ga riješite uz objašnjenja. Nije bitno iz kojeg  matematičkog područja je zadatak.

Uz zadatak i njegovo rješenje jako bismo voljeli vidjeti i neke multimedijske dodatke, i ako je moguće, primjenu drugih znanosti i područja ljudskog djelovanja u zadatku. Svaki učenik šalje  zadatak svom profesoru matematike koji će onda i odlučiti  kome pripada:

  1. nagrada: kalkulator i ocjena 5 u rubriku Matematička komunikacija
  2. nagrada: ocjena 5 u rubriku Matematička komunikacija.

Dakle, svatko od nas 5 profesora, odabrat će među svojim učenicima jedan rad za prvu i jedan za drugu nagradu.

Primjer zanimljivog zadatka je prikazan na ovom memeu, jer je tu, osim matematike, uključena i fizika (putanja kosog hitca) te sport.

Kako biste imali dovoljno vremena za izradu ovog projekta, rok za predaju radova je prvi dan nastave u 2. polugodištu ( 9.1.2023.). Radove pošaljite na e-mail adrese vaših profesora.

Svi nagrađeni radovi bit će objavljeni na web stranici naše Škole.

Jer, ne zaboravite:  matematika je za 5!

Pozdravljaju vas vaši profesori 5M (Mara, Maja, Marijeta, Mihaela i Marinović)

 

 

6.12.2022.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834