"72 sata bez kompromisa"


19.5.2020.

Najveća volonterska akcija u državi nije mogla proći bez naših volontera. Ove godine prijavili smo se u najvećem broju (30 volontera u 3 grupe), a kako je krenulo slijedeće će cijela škola volontirati :). Slike pogledajte u fotogaleriji. Najbolje bi bilo da s vama podijelimo dojmove naših neumornih volonterki:

"Na akciji smo očistili prostor oko Osnovne škole dr. Ante Starčevića od smeća i obnovili klupice u dvorištu. Timskim radom smo uljepšali školsko dvorište, a pritom smo se zabavili i bolje upoznali. Volontiranje na 72 sata bez kompromisa odlično je iskustvo kojeg ćemo se uvijek rado prisjećati."
Lara Maria Stričak, 4.b

"U petak smo volontirali u OŠ Žuti brijeg gdje smo bojali požarne stube i time pridonijeli novom izgledu škole, te smo uz to pomogli domaru. Zajedničkim radom brzo smo završili i stubama vratili stari sjaj.
Subotu smo proveli igrajući se s djecom iz doma sv. Terezije. Radili smo crteže s jesenskim motivima, pjevali i plesali. Na kraju druženja svi smo se složili da ćemo se morati uskoro opet vidjeti pošto smo se zabavili i međusobno si uljepšali dan."
Mia Doblanović, 2.a

"Ove godine naše akcije su bile odvojene tj. u petak je bila jedna, a u subotu druga. U petak smo se našli s ostalim volonterima u 9 sati na Trgu te nam je zadatak bio pomagati bivšim beskućnicima u prodaji njihovog časopisa "Ulične svjetiljke". Podijelili smo se u timove; svaki tim dobio je po jednog prodavača koji nam je dao novine. Budući da oni ne smiju hodati već samo stajati i prodavati bili smo im od velike pomoći. Većinom smo zaustavljali ljude i ispričali im tko smo i što prodajemo. Neki su nas ignorirali , a neki rado htjeli čuti nešto o tome. Sav iznos koji smo zaradili išao je beskućnicima.
U subotu smo išli na Jarun u udrugu Mali zmaj. Njih je ove godine zadesila poplava u skladištu koje je u podrumskim prostorima te su sve stvari morali prebaciti u prizemlje. Uz nas je bila još jedna grupa volontera koja je montirala police. Također smo doznali nešto o udruzi. Bilo nam je jako lijepo i zanimljivo oba dana."
Ema Krešić, 4.b

Hvala svima i zapamtite: i mala pomoć za nekog je cijeli njegov svijet!

19.5.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834