Terenska nastava: Roč, Aleja glagoljaša, Hum i Motovun


19.11.2022.

U petak, 14. listopada 2022. učenici 3.d i 3.e razreda naše škole bili su na terenskoj nastavi iz Hrvatskog jezika, Povijesti i Engleskog jezika. U pratnji svojih razrednica Danijele Filipović Bojanić i Eve Velički posjetili su predivna istarska mjesta Roč, Hum i Motovun te Aleju glagoljaša.

Svoje istarsko putovanje započeli su posjetivši Roč, nekadašnje središte hrvatske pismenosti i tiskarstva. Put su nastavili Alejom glagoljaša kojom su, vidjevši jedanaest spomenika podignutih glagoljaštvu i glagoljašima, stigli do Huma. U najmanjem gradu na svijetu imali su priliku uživati u domaćim kroštulama, ukusnoj humskoj slastici. Završna lokacija putovanja bio je najatraktivniji istarski srednjovjekovni gradić Motovun. Grad na brdu iznad doline rijeke Mirne pružio je učenicima idiličan pogled na dolinu te Motovunsku šumu. Motovunski tartufi, legenda o Velom Joži te srednjovjekovne motovunske zidine na odličan su način zaključili ovu istarsku nastavu.

Učenici su uz odličnu atmosferu imali priliku vidjeti i naučiti mnogo o istarskoj baštini i povijesti hrvatskog jezika, a uz to uslikati nezaboravne slike za svoje Instagram profile. Što su sve učenici vidjeli na putovanju te kako su se proveli, pogledajte u filmiću te u galeriji priloženoj ispod teksta.

 

19.11.2022.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834