LiDraNo 2020.


20.5.2020.

I ove se školske godine LIDRANO održao u našoj Drugoj gimnaziji. Imali smo čast ugostiti mnogobrojne natjecatelje koju se se borili za svoje mjesto u sljedećim kategorijama: literarni radovi, samostalni novinarski radovi te scenski nastupi, pojedinačni i skupni.

Konkurencija je bila velika, no neki naši učenici uspjeli su se probiti među najbolje. Najviše smo uspjeha imali u samostalnim novinarskim radovima, čak su se tri naša učenika plasirala dalje: Dinko Jurin s tekstom Profesor na električnoj stolici, Ivana Marković s recenzijom filma Joker te Vida Terze s tekstom O cenzuri, patkama, kurikulumu i besmrtnosti.

Što se tiče literarnih radova, naša Nika Keserović prošla je dalje s tekstom Američki san. Također se istaknula u pojedinačnim dramskim nastupima monologom Ruke te zajedno s dramskom skupinom Druge gimnazije nastavlja se natjecati na županijskoj razini.

Predstava Dekameron, pod vodstvom profesora Ivana Pavlovića, temeljena na slavnom Boccacciovom djelu, uspješno se kvalificirala i naši će učenici ponovo nastupati, sada pred nekim drugim žirijem, protiv nekih drugih škola, s težim kriterijima.

Svim našim učenicima želimo sreću u daljnjem natjecanju!

 

Rezultati LiDraNa 2020.

1. Literarni radovi, 2020.

2. Samostalni novinarski radovi, 2020.

3. Scenski nastupi, 2020.

 

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

20.5.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834