Istraživačko internacionalno natjecanje IYNA Ideathon 2023.


21.11.2022.

IYNA Ideathon virtualno je jednotjedno natjecanje od 1. do 8. siječnja 2023. za učenike srednjih škola i studente dodiplomskih studija koje zanima neuroznanost. U organizaciji International Youth Neuroscience Association učenici imaju odličnu priliku naučiti više o praktičnim istraživačkim radovima i o neurodegenerativnim bolestima.

U timovima od 2-4 sudionika će razviti prijedlog za teoretski ili klinički istraživački rad koji se bavi
problemom iz stvarnog svijeta u neuroznanosti. Tema IYNA Ideathon-a 2023., u suradnji s Udrugom za Alzheimerovu bolest (Alzheimer’s Association), je neurodegeneracija, a točna teza za natjecanje bit će objavljen 1. siječnja.

Učenici i studenti mogu se prijaviti timski ili individualno - organizatori Ideathona će složiti timove učenika koji su se prijavili individualno te će svatko imati priliku sudjelovati na ovom događanju.

Bit će dvije podjele: srednjoškolci i studenti. Studenti iznad ove razine obrazovanja neće imati pravo sudjelovanja. U registraciji studenti imaju mogućnost naznačiti željeni jezik za svoju grupu, čemu će se IYNA potruditi udovoljiti. Međutim, sve prezentacije i ocjenjivanje odvijat će se isključivo na engleskom jeziku.

Učenici ne moraju dovoljno tečno govoriti da bi prezentirali, ali svaka grupa mora izabrati barem jednu osobu koja je dovoljno tečna da prezentira i odgovara na pitanja u njihovo ime.

Natjecanje je popraćeno treninzima, događanjima i interakcijom sa stručnjacima iz područja neurodegeneracije. Natjecatelji će imati i prilike sudjelovati u interaktivnom panelu gdje mogu postaviti pitanja studentima i profesorima koji se bave istraživačkim radom u neurobiologiji. Također, prva tri tima u kategoriji dobit će medalje i najbolji pobjednici osvojit će priliku za konzultaciju sa stručnjakom kako bi razgovarali o provedivosti njihove istraživačke ideje. Također, biti će nagrada i u ostalim kategorijama kao kategorija Neuroetike. Registracija će se otvoriti u 12:00 EST 26. studenog 2022. i ostat će aktivna 12 sati.

Bit će prihvaćeno najviše 1000 sudionika. Za sva pitanja pošaljite e-poruku na ideathon@youthneuro.org.

Link: Participant Registration Form

Istraživačko internacionalno natjecanje IYNA Ideathon 2023.pdf

21.11.2022.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834