Briga o mentalnom zdravlju


19.9.2023.

Dragi roditelji i učenici naše škole,

svjesni činjenice da je mentalno zdravlje jednako važno kao i ono fizičko, da se djeca i mladi često nose s problemima mentalnog zdravlja te da osim teških školskih torbi, djeca i mladi na svojim leđima nose i mnoge, oku teško vidljive terete, Grad Zagreb pruža podršku djeci i mladima.

Potrebno je promicati razumijevanje da svi možemo imati loše dane i da je u redu  potražiti pomoć kada nam je teško. Potrebno je stvoriti siguran prostor u kojem će se djeca i mladi osjećati slobodno, izražavajući svoje osjećaje, brinući jedni za druge.

Briga o mentalnom zdravlju djece i mladih je odgovornost svih nas – roditelja, skrbnika, škole i zajednice. Samo zajedno možemo osigurati da djeca i mladu rastu ostvarujući svoj puni potencijal.

Započela je nova školska godina, a kako bi ona protekla sa što manje stresa, stručnjaci zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Grad Zagreb, u području mentalnog zdravlja, pripremili su članke na temu kako učenje učiniti lakšim, kako formirati nove navike te kako polazak u školu učiniti ugodnijim.

 

Ovim putem pozivamo učenike, roditelje, nastavnike i stručne suradnike u školama da posjete web portal „Mentalno zdravlje grada Zagreba“ i ondje pročitaju savjete stručnjaka te se informiraju o uslugama koje Grad Zagreb nudi u svrhu unapređenja i očuvanja djece i mladih.

19.9.2023.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834