eTwinning projekt Tehnologija u službi čovjeka


24.5.2022.

Možemo li zamisliti današnji, moderni život bez TV-a, računala, mobitela i drugih uređaja? Godine 2020. velik broj učenika dio je obrazovanja proveo u nastavi na daljinu koristeći dostupnu tehnologiju. Cilj je ovog projekta istražiti utjecaj ugradnje računalnih sustava u razne uređaje koje koristimo u svakodnevnom životu. Postavljaju se brojna pitanja: kako bi život izgledao bez pomagala na koja smo se navikli, a koja naši roditelji nisu imali na raspolaganju kad su bili naše dobi? Kako bi se još mogao olakšati svakodnevni život i rad uz pomoć tehnologije? Koje bi prirodne pojave bilo dobro predvidjeti kako bi se spriječila stradavanja ljudi? Sve aktivnosti planirane za učenike povezane su s ishodima nastave informatike te se mogu provoditi u nastavi.

U sklopu projekta učenici su uočili mogućnosti primjene „pametnih“ uređaja te izradili videozapise, plakate, infografike, brošure, ankete, kvizove na odabranu temu.

Autorica i voditeljica eTwinning projekta Tehnologija u službi čovjeka u II. gimnaziji je profesorica informatike, Smiljana Perić.

 

Tehnologija u službi čovjeka - videozapisi

Posteri - Book Creator

Web stranice - Book Creator

Stripovi - Book Creator

24.5.2022.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834