e-Twinning projekt – Challenge Box


23.5.2020.

Stotinjak učenika prvih i drugih razreda sudjeluje u e-Twinning projektu Challenge Box pod mentorstvom profesorica Ivandić i Velički. U projektu osim Hrvatske sudjeluju Češka, Poljska, Turska, Italija, Portugal, Francuska, Grčka, Rumunjska, Latvija i Portugal. Ciljevi projekta su upoznavanje kultura drugih zemalja, te razvijanje komunikacijskih i koordinacijskih vještina, a ostvaruju se kroz niz zadataka.

Prvi zadatak bio je osmisliti izazov za učenike drugih škola. Izazov koji je naša škola postavila je izrada ploče za društvenu igru. Svaka zemlja partner treba oslikati svoj dio ploče za igru i osmisliti 5 kartica s pitanjima vezanim za svoju zemlju. Kako su to napravili naši učenici možete vidjeti na fotografijama.

Osim izazova u kutiju smo stavili i neke naše tradicionalne proizvode poput licitarskog srca, lavande, brošura o gradu Zagrebu i Hrvatskoj, te video koji su naši učenici snimili za svoje kolege. Drugi dio zadatka sastoji se od ispunjavanja izazova drugih zemalja. Već je stigla prva kutija iz Češke i naši učenici rade na svom prvom izazovu.

23.5.2020.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834