Priprema za Cambridge ispite iz engleskog jezika


29.8.2022.

II. gimnazija ovlašteni je pripremni centar za Cambridge ispite iz engleskog jezika.

U školi se, u sklopu fakultativne nastave, možete pripremati za Cambridge ispite razine B2, C1, C2.

Cambridge ispiti iz engleskog jezika priznaju se u više od 25000 sveučilišta, poslodavaca i vlada diljem svijeta. Povećavaju šanse za upis na željeno sveučilište, studiranje ili zaposlenje u inozemstvu. Pripreme za ove ispite također služe i kao priprema za višu razinu mature iz engleskog jezika.

ISPITI:

B2 First

B2 First svjedodžba služi kao dokaz da kandidat dovoljno poznaje engleski jezik da može živjeti i raditi  u državama engleskog govornog područja te slušati nastavu na engleskom jeziku.
Pripreme za B2 First ispit ujedno služe i kao priprema za višu razinu državne mature iz engleskog jezika.

C1 Advanced

C1 Advanced (CAE) svjedodžba dokaz je napredne razine poznavanja engleskog jezika potrebne za studiranje, život i rad u zemljama engleskog govornog područja. C1 Advanced svjedodžbu priznaju mnogi poslodavci, obrazovne ustanove i vladine organizacije diljem svijeta.

C2 Proficiency

C2 Proficiency (CPE) svjedodžba dokaz je najviše moguće razine poznavanja engleskog jezika.
Na međunarodnoj razini, C2 Proficiency svjedodžba služi kao dokaz da kandidat može pohađati najzahtjevnije programe na engleskom jeziku poput npr. doktorskih studija. U Hrvatskoj se ispit priznaje kao jezična kompetencija za turističke vodiče i sudske tumače.

Nastavu vodi prof. Željka Đaković

29.8.2022.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834