Od sjemenke do ulja: zasadi-obradi i edukaciju odradi


27.3.2024.

Nastavljajući s nizom ekoloških aktivnosti koje promiču zelenije sutra, učenice Eko kluba naše škole prešle su na sljedeću fazu projekta. Pod budnim okom nastavnica pažljivo su zasadile presadnice eteričnih biljaka u visoke gredice školskog vrta.

Nakon što su učenice uložile veliki trud u sijanje sjemenki vidljivi su prvi plodovi njihova rada. Biljke su uspješno proklijale i sada su dobile svoje stalno mjesto u školskom vrtu gdje će nastaviti rasti i razvijati se pod pažljivim očima učenika uključenih u izvannastavnu aktivnost Od sjemenke do ulja: zasadi-obradi i edukaciju odradi.

Nastavnice Davda, Ivandić i Medić, koje su nadgledale proces presađivanja, podijelile su svoje znanje i stručnost s učenicama, osiguravajući da svaka biljka bude pravilno zasađena i pripremljena za nadolazeće sezone. Njihova strast prema ekologiji i obrazovanju o prirodi pokazuje kako zajednički trud može dovesti do stvaranja održivih i zelenih prostora unutar školskog prostora.

Školski vrt služi kao prostor za učenje i istraživanje, ali i kao izravni dokaz što se može postići kada se zajednica ujedini s ciljem promicanja održivosti i ljubavi prema prirodi. Učenici će uz podršku svojih mentorica brinuti i njegovati biljke kako bi pravilno izrasle i bile pogodne za dobivanje eteričnih ulja.

Ovaj projekt je primjer kako škole mogu biti predvodnici u edukaciji o okolišu, pružajući praktične lekcije o važnosti brige o našem planetu. S velikim ponosom iščekujemo daljnji rast našeg školskog vrta i buduće inicijative koje će iz njega proizaći.

27.3.2024.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834