Od sjemenke do ulja, zasadi-obradi i edukaciju odradi - edukativne radionice za školske kolege


19.6.2024.

U sklopu izvannastavne aktivnosti "Od sjemenke do ulja, zasadi-obradi i edukaciju odradi", učenici edukatori iz Eko kluba II. gimnazije održali su niz edukativnih radionica za svoje školske kolege. Ove radionice bile su usmjerene na prikazivanje cjelokupnog procesa izvannastavne aktivnosti, od postavljanja visokih gredica u školski vrt, sijanja sjemenki, presađivanja biljaka u školski vrt, pa sve do izrade svijeća od otpadnog ulja.

Radionice su se održavale na satovima razrednika, a prisustvovali su svi zainteresirani učenici koji nisu bili direktno uključeni u izvannastavnu aktivnost. 

Osim što su stekli praktična znanja o uzgoju ljekovitih biljaka i njihovoj preradi, ova aktivnost učenicima edukatorima je omogućila razvijanje  komunikacijskih i socijalnih vještina. 

Nakon predavanja, učenici koji su slušali predavanje ispunjavali su evaluacijske upitnike kako bi pružili povratne informacije o radionici.

Iz rezultata evaluacije vidljivo je da su učenici pokazali veliko zanimanje i entuzijazam za projekte vezane uz ekologiju i održivi razvoj. 

Ova izvannastavna aktivnost pokazala je kako praktično obrazovanje može igrati ključnu ulogu u razvijanju vještina i znanja učenika, te ih pripremiti za buduće izazove u području STEM-a.

Hvala svim sudionicima na uloženom trudu i interesu!

19.6.2024.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834