Edukacija Aromaterapija za početnike


28.2.2024.

Nastavnice iz aktiva biologije i kemije zajedno sa školskom administratoricom aktivno sudjeluju u edukaciji o aromaterapiji za početnike koje je za njih organizirala Mara Doljak, mag. pharm. iz tvrtke Aromara d.o.o.
Edukacija uključuje teorijski dio i praktični rad izrade aromaterapeutskih pripravaka i prirodne kozmetike.  Nastavnice su već prošle dva ciklusa edukacije posvećene vrstama eteričnih ulja i njihovoj primjeni u aromaterapiji, a okušale su se i u izradi različitih blendova, stječući pritom dublje razumijevanje o svojstvima eteričnih ulja.
Nastavnice su se uključile u ovu edukaciju kako bi proširile svoje znanje o eteričnim uljima budući da su ove školske godine pokrenule izvannastavnu aktivnost pod nazivom "Od sjemenke do ulja – zasadi i edukaciju odradi". Ova inicijativa uključuje suradnju s učenicima iz Eko kluba, tijekom koje će zajedno uzgajati biljke i iz njih izolirati eterična ulja koja će potom koristiti u izradi svijeća od otpadnog ulja.
Ovaj inovativni pristup omogućiti će učenicima stvaranje veze između bioloških i kemijskih procesa u prirodi te pružiti praktično iskustvo u uzgoju biljaka i izolaciji eteričnih ulja.

28.2.2024.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834