Druga u humanitarnoj akciji 'Srce kao kuća' prikupila 305 000 kn!


19.5.2021.

Našoj humanitarnoj akciji došao je kraj i to najsretniji mogući kraj! Posljednja 3 mjeseca sve aktivnosti naše škole bile su usmjerene ka istom cilju- prikupiti dovoljno financijskih sredstava za kupnju kuće obitelji u potrebi s područja Sisačko-moslavačke županije. U tu svrhu osnovali smo udrugu 'Drugačiji' koja , osim humanitarnog djelovanja , ima za cilj utjecati na cjelovit razvoj adolescenata i mladih. Organizirali smo humanitarnu tombolu, pub kviz i odbojkaški turnir, ukrašavali smo stolice po uzoru na svjetska djela likovne umjetnosti te prikupljali predmete za našu online aukciju podijeljenu u 3 kategorije- sport, umjetnost i životni stil.

I uspjeli smo! Skupili smo 305 000 kuna. Posredništvom Crvenog Križa Hrvatske Kostajnice odabrana je obitelj Šoštarić iz Općine Majur -  mama Magdalena, tata Ivan i petogodišnji Dorian.

Obitelj je opterećena kreditom koji moraju vraćati, iako nekretnina za koju su ga podigli ima crvenu naljepnicu. Vjerujemo i nadamo se da bi naša obitelj ovogodišnji Božić mogla dočekati u svom novom domu.

Još jednom želimo od srca zahvaliti svim učenicima, roditeljima i ostalim donatorima koji su prepoznali naše dobre namjere i podržali ovu plemenitu akciju.

Pokazali smo da smo DRUGAčiji... Pokazali smo da imamo srce kao kuća... Pokazali smo da zajedništvo, pozitivnost i plemeniti cilj pobjeđuju sve skeptične i loše prognoze.

Do neke sljedeće akcije pozdravljaju vas ravnatelj, nastavnici i ostali zaposlenici II. gimnazije

 

19.5.2021.

Dnevne obavijesti


Križanićeva 4, 10000 Zagreb, Hrvatska

01/46-11-834