Projekt "Discovering Science and Maths through cooking - STEMcooking"
23.5.2020.
Projekt traje od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2019., a njegova ukupna vrijednost iznosi 112713 eura.U rujnu ove godine našoj školi odobren je projekt „Discovering Science and Maths through cooking - STEMcooking“ u okviru programa Erasmus+: Ključna aktivnost 2: Strateška partnerstva samo za škole.
Projekt traje od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2019., a njegova ukupna vrijednost iznosi 112713 eura.
Škole partneri:
- IES Gabriel y Galán – Plasencia, Španjolska
- Killorglin Community College – Kerry, Irska
- Lycee Chrestien de Troyes – Troyes, Francuska
Opis projekta:
STEMcooking, je istraživački projekt u kojem će se iskoristiti stvarne situacije iz kuhinje kako bi se potaknulo znanstveno razmišljanje kod učenika i osmislile nove metodologije poučavanja STEM predmeta.
Ciljevi:
- unaprijediti znanja i vještine učenika u STEM području, poticati razvoj kritičkog i kreativnog razmišljanja i sposobnosti da sami poboljšaju vlastito poučavanje,
- poboljšati znanja i vještine nastavnika prirodnih predmeta kroz razvijanje strategija projektne nastave, studije slučaja, timskog učenja, ...unaprijediti ICT vještine učenika i nastavnika i uklopiti ih u svakodnevnu nastavu
- poticati razumijevanje različitosti europskih zemalja
- poboljšati jezične komunikacijske sposobnosti kod svih sudionika korištenjem tri strana jezika: engleskog, španjolskog i francuskog
- uključiti europsku dimenziju u život škole, internacionalizirati i poboljšati osjećaj zajedništva kroz znanje o novim kulturama
- organizirati 1. Međunarodni znanstveni sajam u Španjolskoj
Ciljane skupine:
- učenici između 15 i 17 godina i nastavnici prirodnih predmeta i jezika
Koordinator projekta je Adriana Ivandić, prof. biologije i kemije, a stručni Erasmus tim čine još Ivana Fundurulić, prof. matematike i fizike, Ivana Blagović, prof. biologije i kemije i Eva Velički, prof. engleskog jezika.